Suruç katliamının yıldönümünde anmalar

Suruç katliamının 4. yıldönümünde birçok kentte ve yurtdışında anmalar gerçekleştirildi. İstanbul ve Ankara’da yapılan anmalara polis saldırdı. İstanbul’da en az 22, Ankara’da ise 8 kişi gözaltına alındı.

İsviçre-Basel’de Suruç anması

Suruç anması, şehitler için yürüyüş ile başladı. Ardından yaklaşık 2 saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi. Suruç’ta yaşanan katliama ilişkin çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. Özellikle Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu’nun konuşması, etkinliğe katılan insanlar tarafından ilgiyle dinlendi. Yapılan konuşmalardan sonra Dersim’de şehit düşen iki gerillanın anması için çağrıyla eylem sonlandırıldı.

Yürüyüş ve oturma eylemine, İsviçreli kimi kurumların yanısıra, Proleter Devrimci Duruş, Yeni Demokrasi, Mücadele Birliği okurları da katıldı.

İsviçre PDD

4 yıl önce 20 Temmuz günü, SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla toplanan bir grup Kobane’ye gitmek üzere İstanbul’dan yola çıkmıştı. Urfa-Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparken meydana gelen canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirdi. IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen saldırı, 7 Haziran seçimlerinin ardından, AKP’nin yeni saldırı politikasının ürünüydü. 7 Haziran’da güç kaybı yaşayan AKP, bir taraftan CHP ve HDP ile “koalisyon hükümeti” pazarlıkları yürütürken, diğer taraftan Suruç katliamına yol vermişti. Bu katliam bir provaydı. Buna karşı yeterince tepki oluşmayınca, ardından Cizre, İdil, Sur gibi Kürt kentlerindeki katliamlar ve yıkımlar gelmişti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …