Garbis Altınoğlu hayatını kaybetti

1946 yılında Amasya’da doğan Garbis Altınoğlu, İbrahim Kaypakkaya ile birlikte TKP-ML’nin kurucuları arasında yer aldı. Sonrasında MLKP örgütünün kuruluşunda yer aldı.

12 Eylül döneminde çok ağır işkencelere maruz kaldı ve burada da Kaypakkaya’nın yoldaşı olduğunu göstererek direndi. Ermeni kökenli olması nedeniyle, ayrıca işkencelere maruz kalmıştı. Sinop Cezaevinde 1987 ve 1988 yıllarında 7 ay boyunca yeraltındaki bir hücrede tek başına tutulmuştu.

1 Eylül 2010’da NTV’de yayınlanan söyleşisinde “Ölmemeyi nasıl başardığımı ben de merak ediyorum. Yakalandığım sırada (31 Aralık 1981) meydana gelen boğuşmada polisin elinde patlayan tabancadan çıkan mermi beni öldürebilirdi. Bunu ‘sadece’ sağ gözümü yitirmek suretiyle atlattım. 2 Şubat 1984’de sevk edildiğimiz Antep E-Tipi Cezaevi girişinde tek tip elbise giymediğim için vahşice dövüldüm. Ardından ağır bir rahatsızlık geçirdim ve uzun süre bir şey yiyemedim. 2 Mart’ta helikopterle Çukurova Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmasaydım, belki de ölebilirdim.” diyordu.

Altınoğlu, kalp rahatsızlığı nedeniyle 15 Ekim günü hayatını kaybetti.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …