Kayyum atanan belediye başkanları tutuklandı

Belediye seçimlerinin üzerinden sadece birkaç ay geçmesine rağmen, AKP hükümetinin HDP’li belediyelere dönük saldırıları hız kesmiyor. Bir taraftan belediyelere peşpeşe kayyumlar atanırken, diğer taraftan belediye başkanları tutuklanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 19 Ağustos tarihinde kayyum atanmış ve belediye başkanı görevden alınmıştı. 21 Ekim günü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı gözaltına alındı.

Aynı gün Diyarbakır Bismil ilçe Belediye Eşbaşkanı Gülcan Özer ve Orhan Ayaz, Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer ve Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz gözaltına alındı. Ve bu belediyelere kayyum atandı. Ardından Van’ın Erciş ilçesinde ise Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin gözaltına alındı; yerine kayyum atandı.

Gözaltına alınan belediye başkanlarından Selçuk Mızraklı, Rojda Nazlıer ve Keziban Yılmaz, 22 Ekim günü tutuklandı.

HDP yaptığı açıklamada, kayyum saldırısına karşı direnişin süreceğini belirtti. 3 gün meclis çalışmalarına katılmama kararı alan HDP, yaptığı basın açıklamalarıyla saldırıları protesto etti. Bu protestoların büyük çoğunluğu polis saldırısına uğradı.

13 Ekim’de HDP’nin 7. kuruluş yıldönümüyle ilgili Beşiktaş’ta yapılmak istenen eyleme saldıran polisin gözaltına aldığı 9 kişi tutuklandı. Tutuklama gerekçesi olarak, Kuzeydoğu Suriye’de süren işgale karşı atılan sloganlar gösterildi. 14 Ekim’de HDP’nin il binasını kapatan polis savaş protestosunu engellemek için bina kapısını tutarak giriş çıkışları engelledi. 15 Ekim’de Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ve Van Erciş belediyelerine polis baskını düzenlendi. Baskınlarda eş başkanlar ve meclis üyeleri darp edilerek gözaltına alındı.  İstanbul Esenyurt’ta yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Saldırıya rağmen dağılmayan kitle ara sokaklarda eylemi devam ettirdi. Eylemde 2 kişi gözaltına alındı. 17 Ekim’de HDP’nin İzmir il binası önünde yapmak istediği basın açıklaması da polis saldırısına uğradı. Gerekçe olarak ise İzmir’de 15 gün boyunca eylem ve etkinliklerin yasak olması gösterildi. 19 Ekim’de Ankara’da HDP il binası önünde yapılmak istenen açıklamaya da polisler saldırdı ve 3 kişi yaralandı.

HDP 19 Ekim’de yaptığı açıklamayla 31 Mart seçiminden sonra 8 belediye eş başkanının tutuklandığını ve belediyelere kayyum atandığını duyurdu.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …