‘İnsanca yaşamak istiyoruz’ mitingi Bakırköy’de düzenlendi

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Platformu, 8 Aralık günü “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” mitingi gerçekleştirdi. Mitinge ekonomik kriz, yoksullaşma, faşist saldırılara karşı tepkiler damgasını vurdu.

Saat 13’te Dikilitaş’ta oluşturulan kortejlerin önünde DİSK, KESK, TTB ve TMMOB bulunuyordu. Mitinge devrimci kurumlar ve siyasi partiler katıldı. Yürüyüş güzergahı ile miting alanı polis bariyerleri ile kapatılmıştı. Yürüyüş ve miting boyunca, ekonomik krize tepki gösteren sloganlar atıldı.

Mitinge gelenler 3 arama noktasından geçtikten sonra miting alanına girdi. Saygı duruşunun ardından ortak basın açıklamasını Limter-İş Başkanı Kamber Saygılı yaptı. Saygılı, konuşmasında ekonomik, siyasi ve sosyal saldırıları eleştirirken, mücadeleyi büyütmek gerektiğine vurgu yaptı. Ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) adına konuşma yapıldı. EYT’lilerin mücadeleyi kazanacağı ve sadece haklarını talep ettikleri belirtildi. Miting Grup Vardiya’nın söylediği marşlar ve türkülerle bitirildi.

Miting alanına Proleter Devrimci Duruş okurları ‘Krizin faturasını çıkaranlar ödesin! Yaşasın krizsiz sistem sosyalizm’ yazılı bir  pankart astı ve aynı sloganların yazıldığı dövizlerle katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.