İsviçre’de kapitalist sömürüyü protesto yürüyüşü

İsviçre’nin Basel kentinde, kapitalizmin vahşi sömürüsünü protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. 14 Aralık günü gerçekleştirilen yürüyüş, enternasyonalist bir platform tarafından örgütlendi.

Bu platformda, Türkiyeli ve İsviçreli kurumların ve İsviçre’deki Kürt toplum merkezinin yanısıra, dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerden İsviçre’ye gelmiş göçmenlerin kurduğu 30’un üzerinde dernek de yer aldı. Bu kadar farklı bileşenlerin oluşturduğu böylesine geniş bir katılım, ilk defa gerçekleşti, bu yanıyla çok önemliydi. Dünyanın dört bir yanında işçi ve emekçiler sokaklara dökülüp yoksulluğu, yozlaşmayı ve sömürüyü protesto ederken, ayaklanmalarla kapitalizme karşı direnişe geçerken, İsviçre’den de böylesine güçlü ve kolektif bir ses yükselmiş oldu.

Yürüyüş, büyük bir coşkuyla ve militan bir ruhla gerçekleştirildi. Şehrin toplu taşımasını yapan tramvay yolu bloke edildi. Yoğun polis ablukasına rağmen kitlesel bir katılım oldu. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda, kapitalist barbarlığa karşı enternasyonal mücadelenin önemi anlatıldı. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya da hiç birimiz”, “Kurtuluş devrimde, sosyalizmde” sloganları gür biçimde atıldı.

İsviçre PDD

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …