Cezaevlerinde işkence var

 

Sincan Hapishanesi’ne 3 Aralık’ta müvekkillerini ziyaret için giden avukatlar Sercan Aran ve Deniz Can Aydın’ın görüşme tutanağını vermek istememeleri üzerine, mahkeme kararı olduğunu söyleyen gardiyanlar saldırdı. Avukatlar, gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akhisar T Tipi’nde tutuklu olan ağır hasta mahkum Hüseyin Sarı, sevk sırasında heyet raporunun kaybolmasından kaynaklı tahliye edilmiyor. İHD İzmir şubesi yaptığı açıklamayla Sarı’nın derhal tahliye edilmesini talep etti.

Bakırköy Hapishanesi’nde 28 Kasım günü Esin Kavruk’u DNA örneği almak için zorla emniyet müdürlüğüne götürmek istediler. Kavruk’u vermeyen B-6 koğuşundaki kadın tutsaklar, robocoplar ve TEM polislerinin saldırısına uğradı. Saldırıda kadın tutsaklar yaralandı, koğuş talan edildi. Saldırı 2 Aralık günü hapishane önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Muş’tan Van T Tipi hapishanesine sevk edilen Mehmet Sayılgan ve İdris Işık çıplak aramaya karşı çıktıkları için gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı. Gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulunan tutsaklara, direndikleri için mahkemede 1 yıl 15’er gün hapis cezası verdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …